فرزانه قنبر دزفولی – سرویس اقتصادی
شرکت استایل کابین با بکارگیری از دانشهای به روز دنیا و در اختیار داشتن کادری مجرب از برترین شرکتهای طراحی و اجرای دکوراسیون چوبی داخل ساختمان است که پروژه های فراوانی را طی مدت زمان فعالیتش انجام داده است. در همین راستا مصاحب های با مهندس پوریا درخشانیان کارآفرین و طراح جوان که مدیریت شرکت استایل کابین را به عهده دارد،ترتیب دادیم که مشروح این مصاحبه را در ادامه یخوانید:
*چند سال تجربه کار طراحی و ساخت دکوراسیون دارید و چه مدت است که این کارگاه را راه اندازی کرده اید؟
من حدود ۱۵ سال پیش فعالیتهای خود را در زمینه طراحی آغاز نمودم و حدود پنج سال است که با همکاری آقای رسول قلی پور کارگاه خود را به صورت مستقل راه اندازی کردم. ما زمانی که این کار را شروع کردیم سه نفر بودیم اما در حال حاضر با ۱۲ نفر در این زمینه همکاری می کنیم.
* از زمان راه اندازی کارگاه تا به امروز پیشرفت کار شما چگونه بوده است؟
شرکت استایل کابین توانسته با بهره گیری از کادری مجرب و متخصص به یکی از بهترین شرکتهای طراحی و دکوراسیون چوبی داخل ساختمان تبدیل شود. خوشبختانه در این مدت کم پیشرفت خیلی خوبی داشت هایم و از آنجا که پیشینه خوبی در این کار داریم، توانسته ایم تولیدات خود را از نظر کیفیت به استانداردهای لازم نزدیک کنیم. ما تاکنون پروژه های بسیاری را در سطح شهر انجام داده ایم. یکی از شاخص ترین پروژه های ما طراحی سالن سینا و صدرا دانشگاه علوم پزشکی بود که کار بسیار خوب و ماندگار شده است. در پروژه های ساختمانی هم با مهندسان شناخته شده ای از جمله مهندس طهمورث ملک مرزبان، مهندس مهدی حسنی، مهندس سروش صابری و مهندس شروین زکی پور همکاری می کنیم. علاقه مندان برای مشاهده نمونه کارهای ما می توانند به پیج اینستاگرام ما به آدرس style.cabin مراجعه فرمایند.
* چند نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در این کارگاه مشغول به کار هستند و راه اندازی این کارگاه تا چه اندازه در ایجاد اشتغال مثمرثمر واقع شده است؟
می توانم قاطعانه بگویم که ما در زمینه اشتغال زایی هم بسیار موفق عمل کرده ایم. از ابتدا هدف ما این بود که کارمان بازدهی اقتصادی داشته باشد و میخواستیم عده ای هم بتوانند از این موقعیت و فرصت شغلی استفاده کنند. خوشبختانه توانستیم افرادی را استخدام کنیم و از وجود آنها در این مجموعه بهره ببریم. در حال حاضر ۱۲ نفر به صورت مستقیم در این کارگاه فعالیت دارند و حدود ۲۵ نفر هم به صورت غیرمستقیم مشغول به کار هستند.
* در این مجموعه چه کسانی تا به امروز بیشترین همکاری را با شما داشت ه اند و در این مسیر شما را حمایت کرده اند؟
رسول قلی پور به عنوان مدیر بخش تولید، یدا… ستوده به عنوان مدیر بخش نصب در محل ساختمان و مهسا جوکار که طراحی و آنالیز نقشه ها را به عهده دارد تاکنون بیشترین همکاری را با من در این مجموعه داشته اند. البته ناگفته نماند طراحی مقدماتی و پایانی نقشه ها نیز با نظارت و هماهنگی اینجانب صورت می گیرد.
* کیفیت خدمات خود را چگونه ارزیابی می کنید؟
ما از زمانی که کارمان را در این مجموعه آغاز کردیم، سرعت، دقت و کیفیت را مبنای کار خود قرار دادیم. طراحی در حرفه ما حرف اول را می زند. هدف از طراحی داخلی، عموما فراهم کردن محیطی راحت و از منظر زیبایی شناسی دلپذیر است که خواسته ها و انتظارات شخصی که در آن فضا هست را هم برآورده یکند. طراحی دکوراسیون داخلی تنها یک علم نیست، بلکه مجموع های از دانش، خلاقیت و هنر است. بر همین اساس ما از یک طراح متخصص و آشنا به اصول فنی، در مجموعه خود استفاده کرده ایم. همچنین در قسمت نصب و اجرا نیز از حضور افراد با تجربه ای برخوردار هستیم. ما خدمات لوکس و کارهای لاکچری انجام می دهیم و سعی می کنیم خدمات خود را به کسانی ارائه دهیم که به دنبال کار قوی و با کیفیت هستند.
* کارگاه شما از چه تجهیزات و دستگاه هایی برخوردار است و برای به روز کردن اطلاعات، تولیدات و دستگاه های کارگاه چه اقداماتی انجام می دهید؟
ما در کارگاهمان از دستگاه های سوراخ زن، دستگاه لولا زن ،دستگاه پی وی سی و دستگاه های مربوط به کارهای نجاری برخوردار هستیم. ما قصد داشتیم دستگاه های خود را به روز کنیم اما متأسفانه با وضعیت بد و دشوار اقتصاد کشور روبه رو شدیم. البته با تکنولوژی و دستگاه هایی که اکنون در کارگاه داریم هم از بازار عقب نمانده ایم و خدا را شکر توانسته ایم خدمات بسیار خوبی ارائه دهیم.
* احترام به مشتری تا چه اندازه برای شما اهمیت دارد و برای رعایت حقوق مصرف کنندگان تاکنون چه اقداماتی انجام داده اید؟
به طور کلی احترام گذاشتن به مشتری اصل اول تولید و خدمات در هر کشوری است و ما معتقد هستیم حقوق مصرف کنندگان را تا حد زیادی رعایت کنیم و تمام تلاش خود را به کار گرفته ایم تا جنس با کیفیت تولید کنیم و خدمات بسیار خوبی ارائه بدهیم. به طور کلی مدیرانی موفق هستند که کیفیت خدمات را برای مشتریان خود تضمین کنند.* مشتریان شما بیشتر به قیمت اهمیت می دهند یا کیفیت؟ اکثر مشتریان ما و کسانی که به ما مراجعه می کنند بر اساس شناختی که از ما دارند، خواهان کیفیت و ماندگاری هستند و کیفیت کاری را که ما در پایان ارائه می دهیم برای آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. البته نمی توان گفت که به قیمت اهمیت نمی دهند. شرایط کنونی اقتصاد کشور باعث شده که بسیاری از مشتریان قیمت محصولات و خدمات را هم مدنظر قرار دهند.
* بسیاری از کارشناسان عنوان می کنند در کشورهای توسعه یافته تولید محصول با کیفیت اولویت دارد اما در ایران کیفیت در اولویت نیست، نظر شما در این مورد چیست؟
بله، متأسفانه فرهنگ استفاده از کالای با کیفیت در ایران متداول نیست. اکنون رقابت در بازار کشور ما از نظر کیفیت نیست بلکه رقابت قیمتی است. این در حالی است که برای مشتریان در کشورهای توسعه یافته، کیفیت خدمات مهمترین عامل مراجعه به یک واحد خدماتی است. همان طور که گفتم یکی از مشکلات در بازار داخلی کشور ما، عادت کردن مردم به استفاده از کار بی کیفیت و البته ارزان قیمت است. به طوری که ذائقه اقتصادی مردم، به سمت و سوی بازار بی کیفیت و ارزان گرایش پیدا کرده است. مردم ما، سخت باور می کنند که پایین بودن قیمت نتیجه انصاف فروشنده نیست، بلکه برآیند تولید بی کیفیت است. متأسفانه هر کس که در بازار،جنس ارزان دست مشتری بدهد، همیشه مشتری دارد. مردم باید بدانند که پرداخت قیمت مناسب، به معنای یک خرید خوب است، نه پرداخت زیر قیمت عرف بازار. ما برای تولید یک محصول با کیفیت می بایست هزینه های بسیاری را متحمل شویم. بدون تردید بکارگیری نیروهای متخصص و استفاده از محصولات با کیفیت موجب بالارفتن قیمت می شود.
* برای راه اندازی یک کسب و کار پول اولویت چندم است؟
به غیر از پول چه چیزهایی لازم است تا بتوانیم یک کسب و کار خوب ایجاد کنیم؟ برای راه اندازی یک کسب و کار قبل از هر چیز باید از دانش فنی لازم برخوردار باشیم. هر چند پول و سرمایه هم برای شروع یک کار لازم و ضروری است اما هر مقدار پول هنگامی که با شناخت کافی از شرایط محیط کار و اراده قوی، اعتماد به نفس، پشتکار، خلاقیت و نوآوری همراه شود، معجزه می کند و راز موفقیت در توجه به همه این ویژگیها نهفته است.
* چرا در ایران برند نداریم؟
برند سازی یک فرآیند بلندمدت است و مستلزم زیرساختهای بنیادی در عرصه های اقتصاد، تولید و دانش است که بدون فراهم شدن این زیرساخت ها عملاً صرف هزینه های زیاد در این مسیر بی فایده است. برای موفقیت در این امر باید کالا، قیمت، ترویج کالا و سیستم توزیع در شرایط مطلوب و رقابتی با سایر رقبا قرار داشته باشند. با تولید محصول باکیفیت، برندسازی می شود اما متأسفانه برخی تولیدکنندگان به تولید محصول با کیفیت بالا اعتقادی ندارند. عدم آینده نگری و تولید محصول بی کیفیت و ارزان قیمت باعث شده که در بازار ما رقابتی شکل نگیرد و از مقوله برندسازی محروم باشیم. برند سازی به حمایت مسئولان هم نیاز دارد. مسئولان میبایست با امتیازدهی صادقانه و درجه بندی محصولات بر اساس کیفیت، به مصرف کنندگان حق انتخاب آزادانه دهند.این خود راهی برای برند سازی و معرفی برند های ایرانی به مصرفکنندگان است.
* دغدغه و مشکلات امروز صنعتگران چیست؟
وضعیت فعلی اقتصاد کشور و ورود افراد ناآگاه و غیر متخصص از عمده ترین مشکلات ما در این عرصه است. در حال حاضر بسیاری از این افراد بی تجربه در کنار صنعتگران مجرب مشغول به فعالیت هستند و با تولید محصول بی کیفیت ولو ارزان قیمت به اعتماد مشتریان لطمه می زنند. اعمال قیمت های بسیار پایین توسط این افراد باعث وسوسه شدن کارفرما و از بین رفتن زحمات افرادی می شود که اجناس با کیفیتی تولیدمی کنند و خدمات بسیار خوبی ارائه می دهند. از دیگر مشکلات ما عدم حمایت مسئولین از تولیدکنندگان است. متأسفانه اداره مالیات هرساله بدون در نظر گرفتن وضعیت اقتصادی کشور، مالیاتها را افزایش می دهد. همچنین در ماه های گذشته به دلیل گرمای شدید و افزایش مصرف برق در کشور، برق بسیاری از مناطق روزانه برای ساعاتی قطع می شد. قطعی های مکرر برق باعث شد که ما مجبور شویم کارگاه را در ساعات یاز روز تعطیل کنیم و همین امر باعث شد صدمات بسیاری به کار ما وارد شود.
* راه اندازی کارگاه های تولیدی تا چه اندازه به اقتصاد استان فارس و ایجاد اشتغال در این استان کمک می کند؟
بدون شک توسعه فرهنگ کارآفرینی و راه اندازی کارگاه های تولیدی نقش بسیار مهمی در توسعه اقتصادی استان فارس دارد و بدون توجه کافی به این مقوله نمی توانیم به شاخصهای رشد و توسعه که از طریق تولید، بهره وری و توان افزایی فنی و صنعتی در عرصه اقتصاد حاصل می شود،دست یابیم. متأسفانه استان فارس از جایگاه خوبی در زمینه کارهای مربوط به دکوراسیون برخوردار نیست و شهرهایی مانند تهران، اصفهان و تبریز از جایگاه بهتری در این زمینه بهره می برند. اما می توانم به جرأت بگویم که پتانسیلهای قابل استفاده و زود بازده برای سرمایه گذاری در استان فارس وجود دارد و باید تدابیر لازم جهت بالفعل کردن این پتانسیلها اندیشیده شود.
* برخی معتقدند ۷۰ درصد از مشکلات بخش صنعت از ضعف مدیریتی است که بخشی از آن در روابط کارفرما و کارگر نمود پیدا می کند. رابطه بین کارفرما و کارگر تا چه اندازه در بازدهی کار تأثیرگذار است؟
در محیط های مختلف شرایط متفاوت و خاصی برای استخدام و کار کردن وجود دارد اما ویژگی مشترک تمام محیط های کاری، نحوه مدیریت و برخورد در محیط کار و رفتار با کارکنان است که اتفاقاً این موضوع یکی از پارامترهای مهم برای موفقیت یک مجموعه به شمار می رود. در واقع هر مدیر در رأس تمامی امور فنی و رفتاری مجموعه تحت نظارت خود قرار دارد و ضعف مدیریتی باعث ضعیف شدن سیستم می شود. برای یک مدیر که می خواهد رفتار خوبی با کارکنانش داشته باشد، ضروری است درک مناسبی از تیپ های شخصیتی آنها داشته باشد تا بتواند به بهترین نحو ممکن ارتباط لازم را برقرار سازد و رفتار صحیح را در زمان و جای مناسب از خود بروز دهد. من همیشه سعی می کنم منزلت کارگر و کرامت فضای کسب و کار را حفظ کنم چرا که توجه به روابط بین کارفرما و کارگر تأثیر بسیار خوبی بر کارآیی کارگران دارد و باعث افزایش بازدهی کار ما می شود.
* شما آینده کسب و کارتان را چگونه می بینید و به نظر شما برای ماندن در این عرصه و همچنین بقای فعالیتهای خدماتی و تولیدی تان چه باید کرد؟
من آینده روشنی را برای کسب و کار خود پیش بینی می کنم البته وضعیت کسب و کار ما در آینده به شرایط اقتصادی کشور نیز بستگی دارد. می توان قاطعانه گفت که بهبود شرایط اقتصادی کشور موجب پیشرفت و توسعه کار ما خواهد شد. اگر هر صنعتگر و کارآفرین به آینده کاری خود توجه داشته باشد و بخواهد در بازار بماند و به اهدافش دست پیدا کند،باید اهمیت زیادی به تولید با کیفیت بدهد. کار ما وابستگی زیادی نیز به صنعت ساختمان سازی دارد و اگر رکود صنعت ساخت و ساز از بین برود، کار ما هم رونق می گیرد. امیدوارم با حمایت مسئولین شاهد رشد و توسعه اقتصاد در استان پهناور فارس باشیم.